Fem gode grunner for å bli anleggsgartner

Det finnes mange gode grunner til å velge anleggsgartnerfaget - her får du topp fem!

1. Uteklasserom og utekontor - kan det bli bedre? I motsetning til mange andre byggeplasser som ofte er preget av støy og støv, jobber du ute i naturen og omgivelsene og kjenner været på kroppen.

2. Ingen dag er lik. Den ene dagen flytter du jordmasser med store maskiner, en annen legger du stein for stein, og en tredje beskjærer du trær i byens nye parkanlegg.

3. Det du lager gjør en forskjell. Mange tror anleggsgartnere driver mest med planter, men hverdagen handler vel så mye om stein, jord og gravemaskiner. Om å lage gode uteområder som både er fine å se på og funker til det de skal brukes til.

4. Du kommer tidlig ut i jobb, og får prøve deg i arbeidslivet allerede i VG1. Når du blir lærling får du lønn - og har rett på samme goder som andre ansatte.

5. Du får jobb i en spennende bransje i vekst, med gode muligheter for utvikling og videreutdanning etter fagbrevet.

 

Lurer du på hva en anleggsgartner gjør og hvilke personlige egenskaper som kreves? Det kan du lese om her.

 • Å være anleggsgartner i Oslo, Viken og Innlandet

  Aldri en kjedelig dag på jobb!

  Enten det gjelder Slottsparken, det nye Nasjonalmuseet, Kadettangen, Regjeringskvartalet, Universitetet i Ås, eller minnesmerket på Utøya - som anleggsgartner på Østlandet og i Innlandet er du med på å forme byen og miljøet vi omgir oss med i hverdagen.

  Som for alle steder i landet handler arbeidshverdagen som anleggsgartner først og fremst om å opparbeide og vedlikeholde utearealer. Men på denne kanten av landet er det ofte snakk om store områder, som parker, hager, aktivitetsparker og nasjonale landemerker. Vedlikehold av fellesområder i borettslag, varmekabler i oppkjørsler, hugging og legging av skifer eller belegningsstein er også vanlige oppgaver. Og så må vi ikke glemme beplantning, betongarbeid i f.eks skateparker eller grunnarbeider og fundamentering.

  Som anleggsgartner i Oslo, Viken eller Innlandet har du mange muligheter. Fra mindre oppdrag for privatpersoner til store, omfattende jobber for offentlige bygg og fritidsområder.

  Ulike bedrifter jobber gjerne i ulike markeder. På skolen får du mulighet til å prøve deg på mange forskjellige arbeidsoppgaver slik at du kan finne ut av hva du liker best.

  Anleggsgartnerbransjen er med på å utvikle fremtidens byer, regioner og samfunn. Du bidrar til renere luft, gode pusterom og gjør byene grønnere og mer bærekraftig. Trives du ute og er glad i å ta i et tak er anleggsgartnerfaget absolutt noe for deg!

   

   

 • Slik blir du anleggsgartner i Oslo, Viken og Innlandet

  Anleggsgartnerfaget tilbys på en rekke videregående skoler i regionen.

  Oslo:
  Stovner videregående skole

  Viken:
  Hvam videregående skole

  Kalnes videregående skole

  Buskerud videregående skole

  Kjelle videregående skole

  Innlandet:

  Solør videregående skole

  Lena-Valle videregående skole

  Du velger om du vil søke deg til VG1 Naturbruk eller VG1 Bygg- og anleggsteknikk.
  Deretter velger du VG2 Anleggsgartner, før du jobber to år som lærling i bedrift.

  Det er også mulig å gå rett ut i lære etter VG1, da tas læretiden over tre år med påfyll av fellesfag og teori underveis.

  Søk skoleplass her!
   

  Ønsker du å snakke med noen?

  Senter for opplæring i anleggsgartnerfaget (SOA) kan gi gode råd tilpasset din situasjon og behov.

   

   

 • Læreplassgaranti i Oslo og Viken

  Både i Oslo og i Viken har skole, opplæringskontor og bedrifter gått sammen om en felles samfunnskontrakt. Det betyr at elever ved Hvam, Kalnes og Stovner videregående skoler er garantert læreplass dersom de har fullført VG1 og VG2 med karakteren 3 eller høyere i programfagene - og kan vise til lite fravær.

  Sikker læreplass øker mulighetene dine for å ta fagbrev med godt resultat - som igjen gir deg gode framtidsutsikter i form av videre ansettelse og karriere.

   

blianleggsgartner

T: 32 83 10 10

E: kontakt@blianleggsgartner.no